Prijem za učenike iz Holandije i Ukrajine

0

Povodom održavanja 3. Međunarodnog dečjeg festivala u Kruševcu je priređen prijem u Mozaik sali Gradske uprave. U okviru ove manifestacije učestvuju deca iz Holandije i Ukrajine, a njihov boravak planiran je do 13. oktobra.

Gostima se obratio načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić. On je izrazio dobrodošlicu učenicima iz inostranstva, koji će imati priliku da osim prikazivanja muzičko – scenskih kolaža, narodnih igara i recitala, stiču nova prijateljstva, druže se i upoznaju lepote i znamenitosti kruševačkog kraja.

Centralni događaj planiran je za danas u Kruševačkom pozorištu, kada će biti održan zajednički prgram, a do kraja nedelje biće mnoštvo raznovrsnih aktivnosti: obilazak istorijskih spomenika i turističkih mesta, poseta osnovnoj školi „Jovan Popović“, učestvovanje u kreativnim radionicama …

U ime domaćina – organizatora, gostima se obratio direktor Osnovne škole „Vuk Karadzić“, Dragomir Aleksić, na čiju se inicijativu i realizovala ideja o međunarodnom festivalu. Zahvalnost na gostoprimstvu i impresivne utiske o dosadašnjem boravku, iskazali su profesorka iz Holandije Elizabeta Kramer i profesor iz Ukrajine Vitalij Pitvorak.

Na kraju prijema, razmenjeni su pokloni, uz poziv domaćinima, Kruševljanima da uzvrate posetu i prenesu bogatstva i raznovrsnost kulturno – umetničkog nasleđa i upoznaju svoje vršnjake sa tradicijom i istorijom stare srpske prestonice.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime