Pripreme koje svaka mlada treba da obavi pre venčanja

0
mlada-vencanica
Unsplash.com

Kada odredite datum venčanja, pa do samog dana verujte da ne možete ni da zamislite koliko vreme brzo leti. Organizacija venčanja predstavlja zaista ozbiljan posao budući da je toliko stvari u kojima treba da mislite kako bi na kraju sve ispalo savršeno.

Od odabira prstenja, sale, pozivnica, muzike, dekoracija, sve to mladenci moraju da organizuju, a vrlo često se dešava da mladoženje prepuste ovaj deo posla svojim izabranicama, budući da je to dan o kojoj svaka žena mašta i logično je da želimo da ispadne sve onako baš kako smo zamišljale.

Pored ovoga, postoje još brojne stvari koja svaka mlada treba da obavi pre venčanja kako bi taj dan zablistala i zaista se osećala posebnom.

Ukoliko se tek pripremate za vaše venčanje, onda će vam ovaj tekst biti od koristi jer ćemo u narednim redovima govoriti o tome šta je neophodno da svaka mlada obavi pre venčanja kako bi imale vremena za reorganzaciju ukoliko dođe do nekih nepredviđenih promena.

#1 Frizura i šminka za svadbu – do najlepšeg izdanja uz pomoć profesionalaca

Šminka i frizura za venčanje predstavljaju važan deo stajlinga svake mlade. Kako bi taj dan zablistale, mlade obično krenu sa razmišljanjem i po nekoliko meseci ranije. 

Prvi korak jeste da odaberete frizera koji će vam napraviti frizuru za vaš najvažniji dan. Budući da se radi o jednom takvom danu, najbolje bi bilo da idete kod vašeg, odnosno proverenog frizera sa kojim ćete se vrlo lako sve dogovoriti, nego da idete kod nekog frizera kojeg ne poznajete i rizikujete da dobijete frizuru kakvu niste želeli.

Kada je u pitanju frizura za venčanje, izbor je neograničen – međutim, dve stavke koje biste trebale da imate na umu jesu godišnje doba kao i izgled samo venčanice. Ukoliko je vaša venčanica zatvorenija, onda gledajte da to budu neke frizure sa podignutom kosom kako bi istakli svaki detalj venčanice. 

frizura-za-vencanje
Unsplash.com

S druge strane, ukoliko je vaše venčanje u letnjem periodu, najbolje bi opet bilo da to budu neke frizure sa podignutim repom, punđom ili nešto slično tome, kako celu svadbu ne biste provele sklanjajući kosu koja vam se lepi za lice.

Bilo kako bilo, najbolja frizura za svadbu je ona sa kojom se vi osećate najprijatnije i najlepše, a ukoliko nemate ideju kakvu frizuru odabrati za taj dan, na internetu ćete pronaći pregršt ideja koje  možete isprobati pre samog venčanja i tako utvrditi koja frizura vam najlepše stoji.

Isti slučaj je i sa šminkom za venčanje – najbolje bi bilo da idete kod šminkernice kod koje uvek idete, ili da odete na preporuku vaših prijateljica ukoliko se do sada niste profesionalno šminkale. 

Za šminku nema puno toga da se kaže, ukoliko odete kod nekog ko zna šta radi i ko je profesionalac u svom poslu, on će vrlo lako na osnovu vaših crta lica odrediti koja šminka bi vam najbolje stajala, stoga je jedino važno da odaberete osobu koja zaista ume svakog da našminka, i što je još važnije – da koristi kvalitetnu, profesionalnu šminku budući da ona treba da stoji na vašem licu ceo dan.

#2 Odabir venčanice – najvažniji momenat za svaku mladu

Najradosniji trenutak za svaku mladu je zasigurno onaj kada dođete vreme biranja idealne venčanice za svadbu.

Ovo je takođe jedna od važnijih stvari koje bi trebalo obaviti dosta, dosta ranije s obzirom da ćete probati bezbroj venčanica te na kraju izbor savršene venčanice i nije baš tako laka odluka.

Ukoliko gledamo na praktične strane, svaka mlada bi onda trebala da bira venčanicu koja će ujedno biti i lepa, ali i udobna koja će omogućiti da tokom čitave noći opušteno hodate i igrate, međutim u velikom broju slučajeva, mlade se upravo odluče samo za prvu stavku – da bude lepa. 

I to je potpuno u redu, ukoliko vam se dopala venčanica koja nije toliko udobna, vi se uvek u toku noći možete presvući u neku udobniju haljinu u kojoj ćete se osećati udobnije i opuštenije.

Kada krenete u potragu za venčanicom, najbolje bi bilo da povedete još nekog sa sobom poput drugarice ili kume koje će vam dati iskreno mišljenje ali i pomoći prilikom odabira venčanice.

#3 Nega lica i tela – dan za maksimalno opuštanje

Ako ste pomislile da je spisku došao kraj, varate se! Pored šminke i venčanice, slede i brojne pripreme samog lica i tela koje je neophodno obaviti kako bi na dan svadbe zasta zablistale.

Najpre krećemo od lica – pre samog venčanja ne bi bilo loše da posetite kozmetičara i uradite po neki tretman za negu licu, od samog čišćenja lica, pa do tretmana za povećanje hidratacije kože, uklanjanje bora, depilacija nausnica i slično.

Pored kozetičkih tretmana, posebna pažnja poklanja se i noktima. Generalno bi svaka žena trebalo uvek da ima uredne, sređene nokte i ne mislimo samo na to da nokti moraju biti nadograđeni ili izliveni, već čiste, udredne, oblikovane i možda namazane nekim lakom čisto radi estetike. Međutim, na ovaj dan je posebno važno da imate sređene nokte, bilo to nadograđene ili samo premazane gel lakom. Suština je ista – da izgledaju uredno.

Kada obavite šminku, nokte, frizuru, tretmane, depilacije i svašta još nešto, za kraj počastite sebe jednom masažom. Verujte da će vam i više nego značiti, a i uostalom zaslužile ste da sebi priredite dan za maksimalno opuštanje i uživanje.

Kao što se i iz samog teksta zaslužuje, na spisku se nalaze brojne stvari koje je neophodno da svaka mlada obavi pre venčanja, kako bi sve prošlo savršeno bez nepotrebe žurbe i nervoze koja vam nikako ne treba u ovakvim trenucima. Nadamo se da će vam ovaj tekst koristiti i želimo vam sreću prilikom organizovanja vašeg najvažnijeg dana.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime