Procena izbora predsedničkih i parlamentarnih u Kuršumliji i Toplici

0

Unazad već deceniju, pred svake izbore, naša redakcija je objavljivala prognozu rezultata izbora u Kuršumliji i Toplici. Uglavnom se se radilo o lokalnim izborima koje smo gotovo u procenat i broj mandata predvideli. Sada vam predstavljamo našu procenu predsedničkih i parlamentarnih izbora koji su zakazani za nedelju 3. aprila.

Nema nikakve sumnje da će na predsedničkim izborima aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvojiti ubedljivo največi broj glasova. Postavlja se samo pitanje da li će to biti najubedljivija pobeda do sada na predsedničkim izborima.

Prema svim anketama koje je interno sporovela naša redakcija, biće ovo najubedljivija pobeda nekog od predsedničkih kandidata od uspostavljanja višetranačja u Srbiji.

Taj procenat osvojenih glasova predsedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića neće biti ispod 80 posto od izašlih na izbore 3. aprila! Verovatnije je da to bude oko 85 odsto.

Što se tiče parlamentarnih izbora, na njima će SNS u Kuršumliji i ostale tri opštine Topličkog okruga, u Prokuplju, Blacu i Žitorađi moći da računa na gotovo dvotrećinsku podršku glasača!

Verovatnije je da će osvojiti nešto ispod tog broja, tačnije oko ili nešto preko 70 posto.

Gde su ovim velikim brojkama za vladajuću stranku opozicioni predsednički kandidati i parlamentarne liste?

Naša procena je da će iza ubedljivog pobednika na predsedničkim izborima biti Zdravko Ponoš, sa ne više od 6 procenata osvojenih glasova, a iza njega Miloš Jovanović iz koalicije NADA sa oko 4 procenta, i Milica Đurđević Stamenkovski sa oko 3 odsto podrške.

Na parlamentarnim izborima, SPS bi u Kuršumliji i Topličkom okrugu dobrano trebao da prebaci 10 procenata podrške, tačnije oko 12 odsto. Iza njih, sa oko 5, maksimalno 6 odsto podrške glasača bi trebalo da se plasira parlamentarna lista koju predvodi Marinika Tepić – “Ujedinjeni za pobedu Srbije”. Na ivici cenzusa nakon njih bi poverenje glasača mogli da dobiju koalicija NADA i Zavetnici sa po maksimalno 3 odsto glasova.

Deluju vam ove brojke nerealno? Navijački?

Pisac ovih redova nudi opkladu svima onima koji drugačije procenjuju rezultate izbora u nedelju 3. aprila u Kuršumliji i Toplici ako u objavljenoj proceni dođe do greške veće u ukupnom zbiru 2 do 3 odsto!

Autor: Miloš Ivanović, glavni i odgovorni urednik Top Novosti

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime