Prokupačke demokrate ojačane kadrovima URS-a

4

Na današnjoj konferenciji za štampu u OO DS Prokuplje objavljeno je u prisustvu predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića da je odbor URS-a sinoć kolektivno pristupio prokupačkom odboru DS.

Dr Dragan Dinić je na ovoj konferenciji za štampu kazao da je OO URS-a Prokuplje doneo odluku da pristupe kolektivno Demokratskoj stranci u ovom gradu.

– Nakon godinu pasivizacije naš odbor koji broji 23 člana doneo je odluku da pristupi kolektivno Demokratskoj stranci. Ovakvu odluku smo doneli jer smatramo da je DS stožer okupljanja svih demokratskih snaga i da je nama mesto u takvoj stranci. Uskoro će biti i loklani izbori pa želimo da damo svoj doprinos u smenjivanju najgore vlasti koju je Prokuplje ikada imalo, kazao je dr Dinić.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić je prelazak odbora URS-a pozdravio o ocenio da je aktuelna republička Vlada nesposobna i nekompetentna da reši nagomilane probleme u Srbiji, pre svega ekonomske.

– Svi ekonomski pokazatelji govore da je Srbija u gorem ekonomskom položaju nego što je to bila pre godinu dana. Plate su realno manje za 21 posto u janauru ove godine nego pre godinu dana. Smanjivanje plata i penzija uzrokuje recesiju i smanjenu kupovnu moć stanovnika što govori u prilog da je „terapija“ koju sporovodi ova Vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem nedelotvorna. Podatak da smo na listi svetskih zemalja po nivou korupcije pali za čak trideset mesta govori da centralno obećanje ove vlasti o smanjenju korupcije nije ispunjeno, kazao je Pajtići i istakao da je DS mesto u kome treba da se okupe sve demokratske snage za smenu aktuelne vlasti koja je nekompetentna i nesposobna.

Pajtić je istovremeno kazao da je rejting DS u stalnom porastu i da je januarskim istraživanjem javnog mnenja on dostigao procenat od 10,8 posto podrške građana Srbije sa tendencijom rasta iz nedelje u nedelju.

Nakon konferencije za štampu, predsednik DS Bojan Pajtić sa saradnicima razgovarao je sa građanima Prokuplja na štandu demokrata na kome su prikupljani potpisi protiv smanjenje plata i penzija.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime