Prokupačke demokrate traže smenu direktora Simonovića

2

Opštinski odbor DS Prokuplje, traži bezuslovnu ostavku direktora JKP „HAMEUM“ iz Prokuplja, Aleksandra Simonovića, zato što je svojim nesavesnim, neprofesionalnim i nestručnim radom, u noći, petak na subotu 01 – 02.01.2016. godine ugrozio sigurnost građana Prokuplja, navodi se u saopštenju OO DS Prokuplje.

Na filter stanici „BRESNICA“, sa koje se veći deo Prokuplja snabdeva vodom za piće, desio se propust koji je mogao da dovede do nesagledivih posledica po građane Prokuplja, jer je u sistem vodosnabdevanja ubačena koncetracija hlora koja je 5-7 puta veća od Zakonom propisane.

U petak na subotu 01-02.01.2016. godine, na sistemu vodosnabdevanja Bresnica, došlo je do propusta na sistemu za hlorisanje u periodu od 00:30č do 05:30č i u sistem vodosnabdevanja je ubačeno 1500 litara tečnog hlora.

Što je dovelo do povećanja koncetracije hlora od 0.5 ml/m3 , što je zakonom dozvoljeno, na 25-35 ml/m3 , što je 5-7 puta više od dozvoljenog.

Ovakva koncetracija hlora, koja je ušla u sistem vodosnabdevanja, mogla je da dovede do nesagledivih posledica po građane Prokuplja koji se snabdevaju vodom sa akumulacije „Bresnica“.

DS traži ostavku direktora Aleksandra Simonovića zbog neodgovornosti, nesposobnosti i zbog postavljanja nestručnih ljudi na odgovornim radnim mestima na filter stanici „BRESNICA“, čime je ugrožen čitav sistem vodosnabdevanja Prokulja, a samim tim i zdravlje građana Prokuplja.

DS je podnela i krivičnu prijavu protiv direktora JKP „HAMEUM“ ALEKSANDRA SIMONOVIĆA i drugih, zbog krivičnog dela Ugrožavanja sigurnosti (član 138. KZ),kaže se u saopštenju prokupačkog odbora Demokratske stranke.

2 KOMENTARA

  1. Mozda, ali to tek kad ogroman broj DS-ovaca izadje iz zatvora. Na srecu, ima dosta kandidata da se tamo zadrze malo duze nego inace. 😉

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime