Prokupački đaci i na Republičkom takmičenju u proizvodnji i preradi hrane

1

Đokić Anđela i Isidora Radojević, učenice Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“, testirale su svoja znanja i pokazala praktične veštine na Republičkom takmičenju u proizvodnji i preradi hrane u Kruševcu.

Iako je ove godine izostala nagrada, učenice i profesori Poljoprivredne škole kažu da je veliko zadovoljstvo i uspeh učestvovati na ovom takmičenju i nadmetati se sa školama iz cele zemlje.

– Pored truda i vremena koje ulažemo da bi redovna nastava bila kvalitetna, mi se kao profesori škole zalažemo da naši učenici steknu posebna iskustva i visok stepen veština kroz vannastavne aktivnosti. Nekad su to izložbe, nekad sajmovi, a ovog puta takmičenje, i to na nivou države. Ovo je, zapravo, jedan od boljih načina da se naučeno gradivo utvrdi. – rekla je profesorka prehrambene grupe predmeta Tatjana Ranđelović.

18. Republičko takmičenje u proizvodnji i preradi hrane održano je od 12. do 14. aprila u Hemijsko-tehnološkoj školi u Kruševcu. Test i praktične zadatke iz oblasti pekarstva rešavala je Anđela Đokić (mentor Tatjana Ranđelović), dok se Isiora Radojević (mentor Slađana Kostić) takmičila sa prehrabenim tehničarima.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here