Prokupački hor oduševio publiku

0

Dečiji hor prokupačkog Doma kulture, koji je na sinoćnjem celovečernjem koncertu dobio ime „Sanjalice“, oduševio je nastupom prokupačku publiku, koja je bioskopsku salu ispunila do poslednjeg mesta. Među brojnim Prokupčanima podršku horu pružio je i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i većnica za kulturu Milica Erić.

– Svi su uživali. I mi na sceni i publika. Zadovoljni smo i srećni zbog toga. Sve ovo vreme, koliko radimo, a to je skoro pet godina, sanjali smo kroz muziku i pesmu i eto dobili smo i lepo ime u skladu sa našim snovima. Sad smo „Sanjalice“, rekla je vidno zadovoljna dirigent i osnivač ovog hora Sanja Stojković.

Ona je istakla da je kroz hor „Sanjalice“ prošlo preko 300 dece, a da sada on ima 80 članova.

-Ovo je naš drugi samostalni koncert. Prvi smo održali pre tri godine, kada smo obeležavali prvu godinu postojanja. Na ovom koncertu je bilo različitih kompozicija. Koncert smo započeli sa mlađom grupom i pesmom „Molimo za finu tišinu“. Tu smo imali i solistkinju Kalinu Pavlović i numeru iz mjuzikla „Meri Popins“. Pevačka grupa je otpevala dve kompozicije „Na ranilu“ Mokranjčevu i „Splet kosovskih igara“, istakla je Stojković i dodala da je svoj nastup starija grupa počela kompozicijom „Ameno“, koju su izveli u mraku sa upaljenim lampicama, što je dalo poseban efekat i doživljaj.

Nastupile su i dve solistkinje iz ove grupe Anđela Zdravković i Milena Kostić, a beat box je izveo Andrija Stanković. Bogat repertoar ovog koncerta sadržao je i Mokranjčevu Osmu rukovet, potom „Najlepša je zemlja moja“ i „Tamo daleko“, ali i „Singin in the rein“, u kojoj su izvođači pravili zvučne efekte kiše i grmljavine. Uz nju su plesni prikaz imale Jovana Dimitrijević, Teodora Dimitrijević, Mina Đokić i Isidora Tijanić.

Nezaobilazna kompozicija na repertoaru ovog koncerta, prema rečima Stojkovićeve, bila je i „Ergen deda“, jedna bugarska i tri ruske narodne pesme „Kaćuša“ i „Kaljinka“, koje su izazvale veliko oduševljenje publike, koja je pevala sa horom.

-Za sam kraj koncerta sve „Sanjalice“ su otpevale „Gimme, gimme, gimme“pesmu grupe Aba. Solo je bila Milena Kostić, prateće vokale pevala je pevačka grupa, a u refrenu svi zajedno. Želela sam da kroz jednu numeru pevaju sve grupe i to se pokazalo veoma dobro, naglasila je Stojković.

Ovaj relativno mlad dečiji hor se može pohvaliti brojnim nastupima, od kojih njegov osnivač i diregent Sanja Stojković, izdvaja učešće na četiri republička i jednom međunarodnom festivalu, gde su postizali zapažene uspehe.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime