Prokupački medicinari predstavili “Prvu pomoć u džepu”

0

Pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede u Nišu je održano Regionalno takmičenje učeničkih kompanija pod nazivom „Organizacija dostignuća mladih“. Na ovom takmičenju učestvovala je 31 srednja škola iz Niša, Zaječara, Vranja, Leskovca, Aleksinca, Leskovca i drugih opština jugoistočnog dela Srbije.

Učenička kompanija „Alsako“ Medicinske škola „Dr Aleksa Savić“ iz Prokuplja po prvi put se prestavila na jednoj ovakvoj manifestaciji.

– Predstavili smo se proizvodom „Prva pomoć u džepu“ koji su realizovali učenici oglednih odeljenja škole opšteg smera, koji u sklopu nastavnog programa po prvi put imaju predmet “preduzetništvo“, rekla je prof. Dragana Nikolić dodavši da je prokupački štand bio izuzetno posećen.

Tokom njihove promocije prokupački budući zdravstveni radnici organizovali su i besplatnu akciju merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska. Ove usluge srednjoškolaca iskoristilo je skoro 150 posetilaca.

– Ovo naše učešće na sajmu preduzetništva bila je i jedinstvena prilika da učenici vide šta i kako rade njihovi vršnjaci u drugim srednjim školama, a razmenjena su i iskustva o radu đačkih kompanija, istakla je Nikolić dodavši da sada i Prokupčani po jako pristupačnim cenama mogu da kupe njihov proizvod „Prva pomoć u džepu“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime