Prokupački učenici pokazali znanje u pružanju prve pomoći

1

Školsko takmičenje učenika Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju iz Prve pomoći i realističkog prikaza održano je na sedam punktova u gradu. Znanje i veštine budući zdravstveni radnici pokazali su u zbrinjavanju povređenog sa opekotinom, u saobraćajnim nesrećama, prilikom srčanih napada, preloma karlice, otklanjanju stranog tela iz ruke i drugih povreda.

Profesorka i organizator Sekcije prve pomoći u ovoj školi Ana Vojinović rekla je da je na takmičenju učestvovalo više od 80 učenika i 20 nastavnika Zdravstvene nege.

– Interesovanje srednjoškolaca za rad u sekciji prve pomoći izuzetno je veliko kod učenika svih razreda. Ono što se mesecima učilo i radilo u kabinetima učenici su na praktičan način pokazali građanima Prokuplja, izjavila je ona i dodala da će prvoplasirana ekipa iz prve pomoći učestvovati na Republičkom takmičenju koje će biti održano u Subotici.

Profesorka Vojinović je ocenila da su učenici svoje teoretsko znanje primenili na najbolji mogući način i pokazali da su osposobljeni da reaguju u različitim sutuacijama u kojima je potrebno da se pomogne povređenima.

Sekretar Crvenog krsta Dragan Subotić je tokom obilaska punktova rekao da je dobro što su učenici pokazali veliko interesovanje za ovo takmičenje.

– Mnogi učenici koji se takmiče su volonteri naše organizacije. Stalna edukacija i praktičan rad, kao i učešće na takmičenjima dodatno će osposobiti srednjoškolce u zbrinjavanju unesrećenih, izjavio je Subotić i naglasio da Crveni krst veliku pažnju poklanja i sekcijama prve pomoći u prokupačkim osnovnim školama.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime