PROKUPAČKI UČITELJ O KOME PIŠE I BBC!

1

PROKUPLJE: Na portalu BBC – Vesti na srpskom povodom Svetskog dana učitelja juče je osvanuo članak o specifičnostima ovog poziva, a njemu i divne reči o neobičnom učitelju iz Prokuplja Marku Čikariću.

Učitelj Čikarić još nema 30 godina, a već može da se pohvali da je omiljena ličnost u selu Tovrljane. Izdvojeno odeljenje OŠ “Svetislav Mirković Nenad” u selu Tovrljane ponovo je otvoreno posle 25 godina pauze i tako oživelo ovaj kraj. Iako je skroman i ne voli to da ističe, činjenica je da je na svom prvom radnom mestu nakon završenog Učiteljskog fakulteta mnogo više od učitelja.

– Kako su i napisali u članku, ja sam svojim učenicima i učitelj, i vozač, i ložač kad udari zima! Sve što možete da zamislite da je potrebno da se uradi da bi nastava tekla valjano, a jedna škola funkcionisala, to ja radim. – kaže učitelj Čikarić.

On u svom golfu svakodnevno pređe 70-80 kilometara, a jednom nedeljno mu društvo pravi i nastavnik engleskog jezika Strahinja Arsić. Kada padne sneg, on prevozi i svoje đake od kuće do škole i natrag. Svojim zalaganjem, učitelj je privukao veliki broj donatora da se stara zgrada obnovi. Njegovi đaci imaju na raspolaganju neka od najsavremenijih nastavnih sredstava poput bele table i projektora.

– Volim da pružim svoj maksimum. Ulažem u svoje učenike, trudim se da imaju sve što imaju đaci u gradskim školama. Javljaju mi se mnogi bivši učenici ove škole, dirnuti su što škola ponovo radi i žele da pomognu. Poklanjaju za učionicu sve što mogu: školski pribor, projektor, lap top, knjige, pa i zavese! Tu je naravno i firma Leoni, uz čiju pomoć smo promenili stolariju na zgradi, a najveću zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi, jer imamo punu podršku u našem radu. – kaže ovaj učitelj.

Ceo članak možete pročitati na portalu BBC na srpskom, na ovom linku.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime