Prokupački zdravstveni radnici organizovali preventivne preglede

1

U ambulanti u selu Beloljin, Preventivni centar Doma zdravlja Prokuplja organizovao je akciju merenja krvnog pritiska, šećera u krvi, snimanje srca i druge zdravstvene preglede.

Ovoj kontinuiranoj akciji, koja se sprovodi u svim delovima prokupačke opštine, prisustvovali su direktorica Doma zdravlja u Prokuplju Mirjana Miladinović, direktorica Opšti bolnice Snježana Arsić i direktor Apoteke u Prokuplju Zlatan Miljković.

Osim sprovođenja akcije jedan od osnovnih ciljeva posete Beloljinu bio je da se u neposrednom kontaktu sa narodom čuje šta je to što nedostaje u pružanju zdravstvenih usluga u ovom delu opštine, na koji način se mogu otkloniti određene slabosti i poboljšati primarna zdravstvena zaštita.

– U neposrednom razgovoru sa ljudima iz Beloljina i okolnih sela nastojimo da čujemo probleme koje oni imaju prilikom pružanja zdravstvenih usluga u ambulanti. Rad Doma zdravlja i Apoteke, čiji je osnivač lokalna samouprava, može da se poboljša i unapredi tako što će sami korisnici zdravstvenih usluga da ukažu na određene probleme prisutne u ovoj oblasti. Zbog toga je rukovodstvo prokupačkih zdravstvenih ustanova došlo na noge i pred kućni prag ljudima kako bi se u neposrednom razgovoru sa njima upoznali sa problemima prilikom pružanja zdravstvenih usluga, izjavio je Miljković i dodao da je sanacija ambulante u Beloljinu već krenula.

Prema njegovim rečima, nakon krečenja, u najskorije vreme zameniće se prozori i biće postavljen novi pod, da bi se tokom naredne godine krenulo sa sanacijom krova.

Govoreći o radu Apoteke Miljković je istakao da ona, po pojedinim pokazateljima, spada u red najboljih u Srbiji.

– Narodu ništa ne obećavamo što ne može da se ostvari. Ono što je realno i što je u zakonskim okvirima to ćemo i uraditi, zaključio je direktor Apoteke Miljković.

Najodgovorniji ljudi prokupačkih zdravstvenih ustanova su nakon razgovora naglasili da će se određeni problemi i propusti u radu seoskih ambulanti otkloniti i da će se njihov rad i poboljašati.

1 KOMENTAR

  1. Skoro sam boravio u Beloljinu i obratio paznju na stanje u kome se ta ambulanta nalazi, mislim da ce se ovom zamenom stolarije i krova puno doprineti njenom izgledu i funkcionalnosti, mestani fantasticno reaguju na ovu vest,

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime