Prokupačko porodilište dobilo vrednu donaciju

4

Donacijom medicinske opreme u vrednosti od 45.000 evra, namenjenu  Porodilištu „Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, danas je u Prokuplju  nastavljena „Bitka za porodilišta“ koju sprovodi  Кompanija Nordeus  i Fondacija B92.

– Ponovo smo u prokupačkom porodilištu sa istom namerom. I sada kao i u prethodnom ciklusu  potrudili smo se da obezbedimo najpotrebniju opremu koja će uslove za rad u ovoj službi podići na viši nivo . Ovih dana svi govorimo o natalitetu, o potrebi da se u Srbiji rađa što više beba, zato je veoma važno da mesta gde bebe dolaze na svet budu uređena i od poverenja za roditelje.  Кompanija Nordeus je  veliki donator  i obezbedila je u ovom ciklusu oko 880.000 evra za nabavku medicinske opreme kojom su opremljena 40 porodilišta. Ova društveno odgovorna  kompanija je za nekoliko godina koliko se već sprovodi ova akcija, izdvojila ukupno oko 5,5 miliona evra za opremanje porodilišta u Srbiji, rekao je predsednik Upravnog odbora Fonda B 92 Veran Matić.

Svetlana Veljković, menadžerka kompanijeNordeus jeizrazilazadovoljstvo što su donacije ove kompanije omogućile bolje uslove za rad porodilišta i istakla da je važno da i druge kompanije uvide značaj ovakvih akcija i pridruže se stvaranju boljih uslova za rađanje dece.

Ovoga puta donator je za prokupačko porodilište obezbedio aparat za anesteziju, operacionu lampu, pacijent monitor sa EКG-om i dva porođajna stola. Ukupna vrednost opreme je 45.000 evra, dok je u prethodnoj akciji vrednost obezbeđene opreme iznosila oko 32.000 evra.

Ovom prilikom direktorka Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ zahvalila se  donatorima i istakla da su novi aparati obezbedili bolje uslove za rad u ovoj službi i izrazila nadu da će u budućoj saradnji donator naći mogućnost i obezbediti porodilištu novi ultrazvučni aparat koji bi olakšao rad lekarima.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime