Prokupčani podržali peticiju u velikom broju

0
Foto: Srbijanka Stanković, Top novosti

Fondacija “Tijana Jurić” već četvrti dan prikuplja potpise za izmenu Krivičnog zakona prema kojoj bi ubice i silovatelji dece, maloletnika i trudnica bile osuđivane na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpuštanja. Za prva četiri dana u Prokuplju prikupljeno preko 500 potpisa.

Volonteri koji svakodnevno prikupljaju potpise na štandu u centru grada kažu da je odziv građana veliki, kao i da svaki potpis vredi i približava nas većoj bezbednosti svakog deteta u Srbiji.

Štand je zbog lošeg vremena juče bio postavljen u bašti kafića “Memories”, danas je bio na šetalištu ispred Pošte, a kako su nam saopštili volonteri, do nedelje će se lokacija štanda menjati – biće na Trgu topličkih junaka, ispred Pošte ili niže na šetalištu, ali uvek u centru dostupan građanima.

Kako saznajemo, za prva četiri dana prikupljeno je preko 500 potpisa, a iz Fondacije se nadaju da će se taj broj povećati do nedelje. Prokupčani mogu dati doprinos svojim potpisom svakog dana u periodu od 11h do 15h do nedelje (i u nedelju) 29. oktobra.

Redakcija Top novosti apeluje na sve punoletne građane, pre svega na roditelje da podrže ovu akciju i povećaju bezbednost dece u Srbiji. Potreban je samo potpis, lična karta i manje od minuta vašeg vremena.

Doživotno za život i za našu decu!

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here