Prokupčani pomažu Hilandar

0

Privrednici opštine Prokuplje uputili su darove bratstvu manastira Hilandar na Svetoj gori, koje je uručio Nemanja Simić, paroh Crkve svetih arhangela Mihaila i Gavrila iz Kondželja kod Prokuplja.

On je sa članovima Crkvenog odbora nedavno boravio na Svetoj gori. Tokom posete dodelio je igumanu manastira Hilandar Metodiji izvesne količine meda i prehrambenih proizvoda.

– Zahvalio bih se članovima Udruženja pčelara “Jastrebac” koji su poklonili med bratstvu manastira Hilandar. Vlasnik firme “Boki food” iz Donje Toponice Dejan Joksimović darovao je veliku količinu svojih proizvoda. Paroh Simić se zahvalio darodavcima koji su svojim humanim činom pokazali da vole i poštuju srpske svetinje.

– Dobro je poznata sudbina našeg manastira na Svetoj gori u poslednjih nekoliko godina i zbog toga smo se opredelili da pošaljemo određene količine meda našem pravoslavnom manastiru, istakao je predsednik Udruženja pčelara “Jastrebac” Ivan Đorđević, koji je naglasio da su u realizaciji ovog humanog gesta imali svestranu pomoć starešinstva Crkve Sveti Prokopije i rukovodstva Opštine Prokuplje.

Vlasnik firme “Boki food” Dejan Joksimović naglašava da je bez dileme, zajedno sa članovima svoje porodice, odmah i sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv Crkvenog odbora Crkve svetih arhangela Mihaila i Gavrila da daruje proizvode svoje firme manastiru Hilandar.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime