Prokupčani predstavili poljoprivredne proizvode na Zlatiboru

0

Danas se na Zlatiboru završava trodnevni seminar savetodavaca iz stručnih i savetodavnih službi Srbije. Pod motom „Sa reči na dela – da ožive naša sela” na seminaru su učestvovali mnogobrojni predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, ambasadori pojedinih zemalja, stručnjaci iz mnogih naučno-istraživačkih institucija i ustanova, kao i  proizvođači poljoprivredne opreme i proizvoda.

– Na trodnevnom skupu poljoprivrednih stručnjaka savetodavci će se upoznati sa najnovijim tendencijama u poljoprivredi Evropske unije, izazovima pred kojima se nalazi poljoprivreda Srbije, a biće razmenjena i iskustva i mišljenja o radu službi u proteklim godinama, izjavila je Duška Petrović, savetodavac PSS Prokuplja.

Na štandu prokupačkog PSS izloženi su proizvodi iz Topličkih vinograda iz Gojinovca, firme „BOKI” iz Donje Toponice, mlekare „Kalča” iz Šišmanovca, udruženja pčelara „Jastrebac” i „Pčelica”, kao i drugih firmi iz Prokuplja. Svoje proizvode izložile su i mnogobrojne firme i poljoprivredni proizvođači iz Kuršumlije, Blaca i Žitorađe.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime