Prokupčani se „zaleteli” za Rio

0

Akcija Zalet za Rio“ sprovedena u centru Prokuplja. Sportski savez Opštine Prokuplje organizovao akciju u kojoj su učestvovali sportski klubovi i učenici prokupačkih osnovnih škola.

Uz košarku, odbojku, karate, fudbal, gimnastiku, boks i još mnogo sportova  krenulo se u susret olimpijskim igrama koje se na leto održavaju u Brazilu.

„Zalet za Rio“ predstavlja želju organizatora da se što više mladih upozna sa olimpijskim vrednostima i sa bogatom istorijom olimpijskog pokreta.

– Prokupačka deca imaju prilike da se upoznaju sa raznim sportskim granama i da se upoznaju sa bogatom istorijom Olimpijskih igara. Verujem da baš ovakva dešavanja  motivišu decu da se bave sportom i što više saznaju koje su to prave vrednosti. Svi moramo  da budemo svesni značaja bavljenja sportom i nadam se da će te ono što danas ovde naučite, preneti vašim drugarima, rekao je predsednik Opštine Miroljub Paunović.

Članovi sportskih klubova simbolično su  predstavili dolazak olimpijske baklje koju su na prepunom trgu predali predsedniku Paunoviću. Na kraju održan je i olimpijski kviz na kojem je pobedila ekipa OŠ „ 9.oktobar“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime