Prokuplje dobija novu zelenu pijacu i most

2

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, danas je najavio izgradnju zatvorene zelene pijace i mosta kao najveće infastrukturne investicije koju građani mogu da očekuju ove godine.

Govoreći o projektu nove zatvorene zelene pijace, Simonović je rekao da se radi o veoma važnom projektu koji će rešiti probleme kako smeštaja pijace tako i kretanja stanovnika koji gravitiraju ka njoj

– Već duži niz godina postoji potreba izgradnje nove pijace na teritoriji opštine Prokuplje, jer je mala pijaca veoma neuslovna i nebezbedna, rekao je Simonović. On je objasnio da se postojeća pijaca nalazi u blizini pešačkog prelaza koji povezuje Osnovnu školu Milić Rakić – Mirko i srednju Tehničku školu “15 maj” tako da je tu najugroženija bezbednost naše dece.

Simonović je kazao da je vrednos ovog projekta 1. 127. 000 evra i da su njime konkurisali kod Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Prema njegovim rečima prvi razgovori su obavljeni kao i pozitivna ocena projekta i efekta kakav će imati izgradnja pijace.

– Takođe smo konkurisali kod Ministarstva privrede Republike Srbije sa projektom izgradnje pristupnih saobraćajnica za ovu pijacu i parking prostora. Vrednost ovog projekta je nešto veća od 34 milona dinara, istakao je Simonović i naglasio da je i ovaj projekat veoma dobro ocenjen i uzet za finanasiranje.

Delegirali smo ljude koji će učestvovati u izradi tenderske dokumentacije i u narednih 15 dana očekujemo da ministarstvo privrede raspiše konkurs za izvođenje radova za izgradnju pristupnih saobraćajnica. Tako da do sredine ove godine očekujemo da se izgrade pristupne saobraćajnice i parking prostor za novu zelenu pijacu, kazao je Simonović .

On je naglasio da je urađen i projekat za izgradnju mosta koji treba da poveže ovu novu pijacu sa naseljem Sokićev bulevar. Taj most biće izgrađen na potezu između Sokićevog bulevara, Srednje poljoprivredne škole i Eko pumpe.

Radi o jednom veoma skupom i velelepnom objektu koji ne samo da će rešiti funkcionalne probleme već će zajedno sa novom pijacom biti i pravi ukras grada, naglasio je predsednik Simonović.

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime