Prokuplje dobilo Klub za traženje posla

1

Lakše do posla?

U Prokuplju je danas otvoren Klub za traženje posla, koji se nalazi u zgradi Radničkog univerziteta.  Klub treba da omogući nezaposlenim licima da steknu veštine i znanja potrebna za aktivno traženje posla, da odrede svoje profesionalne ciljeve, podiže motivaciju i pruža informacije o slobodnim radnim mestima.

–Klub za traženje posla vodiće NSZ fiijala Prokuplje, a zarada lica koje će raditi u njemu finansiraće se iz budžeta projekta. Sa druge strane, Opština Prokuplje je obezbedila prostor za otvaranje Kluba, preuzela održivost njegovog funkcionisanja i bezbeđuje zaradu za zaposlenog i nakon završetka projekta, izjavio je predsednik opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Klub je formiran na osnovu Sporazuma, potpisanog između Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu i Opštine Prokuplje, u okviru projekta „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“, koji se sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Cilj projekta je jačanje institucija u opštem društveno-ekonomskom razvoju na osnovu viših stopa zapošljvanja, kao i uspostavljanje konkurentnije radne snage i povećanje socijalnog uključivanja osoba iz ugroženih grupa.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime