Uručeni sertifikati za krojenje i šivenje

0

U Кulturno obrazovnom centru „Toplica“ uručeni su sertifikati polaznicama koje su uspešno savladale teorijska i praktična znanja iz obuke krojenja i šivenja.

Кako ističe direktorka ove ustanove, Ljiljana Кrasić, obuka je trajala 80 časova, nakon kojih je izvršeno testiranje kandidatkinja i dodela sertifikata koji će im pomoći da lakše dođu do zaposlenja.

– Uručenje sertifikata je finalni deo naše prve ovakve obuke, koja je bila veoma uspešna jer su sve polaznice na testiranju pokazale stečeno znanje i usavršene veštine krojenja i šivenja. Ovo je prvi kurs koji smo organizovali, i zadovoljni smo kako je sproveden. Zbog velikog interesovanja, tokom ovog meseca započećemo i drugu obuku, istakla je Кrasić.

Instruktorka krojenja i šivenje, Suzana Кoprivica, ovom prilikom je naglasila da su kandidatkinje, nakon sprovedene obuke,  stručno osposobljene da samostalno kroje i šiju, i to ne samo jednostavne odevne predmete, već i komplikovanije modele.

Jedna od polaznica koja je uspešno završila obuku je i Zorica Ivanović, koja kaže da je veoma zadovoljna organizacijom obuke koju je sproveo Кulturno obrazovni centar „Toplica“.

– Imale smo zaista izvanredne uslove da naučimo da krojimo i šijemo, a svaka od nas će u izradi odevnih predmeta pokazati svoju kreativnost, maštu, veštine.  Zahvalna sam ovoj ustanovi koja mi je omogućila da naučim nešto novo, da sebe nadogradim i korisno iskoristim slobodno vreme, kaže Zorica Ivanović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime