Gradonačelnik Prokuplja podelio novogodišnje paketiće deci

0

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović priredio je prijem za decu iz socijalno ugroženih porodica i tom prilikom im uručio novogodišnje paketiće.

– I ove godine potrudili smo se da obradujemo naše najmlađe sugrađane i da im povodom nastupajućih praznika podelimo novogodišnje paketiće. Obezbedili smo 500 paketića, namenjenih deci iz socijalno ugroženih porodica, sa željom da svako dete u našem gradu oseti radost koju donose praznici, izjavio je gradonačelnik Simonović.

Prema njegovim rečima, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom Prokuplje, sačinjena je lista najugroženijih porodica, među kojima su višečlane porodice, porodice slabijeg materijalnog stanja ili bez prihoda, tako da je svako dete do 12 godina starosti dobilo novogodišnji paketić.

Gradonačelnik Prokuplja ističe da nijedno dete na treba da ostane bez novogodišnjeg paketića, i da je zato Grad opredelio sredstva i obezbedio oko 1.400 novogodišnjih paketića.

– Juče smo obišli Dnevni boravak „Sunce“ i novogodišnjim paketićima obradovali korisnike ove ustanove, kao i članove raznih udruženja u Prokuplju. Cilj nam je da deca i mladi uvek budu na prvom mestu, tako da smo i u narednoj godini najviše sredstava opredelili za decu, počev od poboljšanja uslova za boravak u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, ali i za nagrađivanje najboljih učenika i studenata, istakao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here