Prokuplje izdvojilo 7,8 miliona dinara za sanaciju puteva

0

Velike snežne padavine krajem zime nanele su i veliku štetu asfaltiranim putevima, kako u gradu, tako i na seoskom području opštine Prokuplje. Kako su saopštili iz JKP „Hameum“ , u tom periodu bačeno je oko 12 tona soli i 6 tona rizle, što je uobičajena praksa, ali ove godine zbog agresivnog dejstva većih količina, nastalo je veće oštećenje , odnosno veliki broj udarnih rupa na putevima koje sada otežavaju normalno odvijanje saobraćaja po prokupačkim ulicama ali i po saobraćajnicama na seoskom području.

– Čim je vreme dozvolilo, odnosno čim su nastupile povoljne vremenske prilike pogodne za izvođenje radova,odmah se započelo sa sanacijom nastalih oštećenja, kažu u lokalnoj samoupravi u Prokuplju.

U tu svrhu, Opština Prokuplje izdvojila je iz budžeta 7.800.000,00 dinara i kako navode nadležni, ovo je tek početak radova na uređenju putne infrastrukture, koji će trajati unarednih mesec dana. Za sanaciju pomenutih oštećenja biće upotrebljeno oko 700 tona asfaltne mase.

Putari su najpre počeli sa sanacijom seoskih puteva kako bi se stanovništvu koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom omogućilo da što brže stignu do oranica i drugih poljoprivrednih poseda.

Lokalna samouprava je u protekloj 2017. godini za asfaltiranje gradskih ulica i seoskih puteva na teritoriji naše opštine uložila oko 90 miliona dinara.

I ove godine su u planu velike investicije, jer kako je rekao predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, posle dužeg niza godina, po prvi put je infrastrukturi dat prioritet, pa se ulaganje u putnu infrastrukturu, kao i komunalnu vrši strogo planski.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime