Prokuplje na Sajmu turizma u Beogradu

0

Štand Turističko- sportske organizacije (TSO) Prokuplje na 40. Međunarodnom sajmu turizma, koji se od 22. do 25. februara održava u Beogradu, posetio je ministar za trgovinu, turizam i telekomunikaciju Rasim Ljajić.

Svoje turističke i privredne potencijale na sajmu je predstavilo oko 1.200 izlagača iz naše i 55 zemalja sveta.

– Turizam je grana privrede koja donosi veliki devizni priliv. Prošle godine Srbiju je u odnosu na predprošlu, posetilo 12 odsto više inostranih turista, a devizni priliv iznosio je milijardu i 100 miliona evra, što je više za 13 odsto u odnosu na 2016.godinu, rekao je ministar Ljajić.

Ministra Ljajića, referent za marketing i turizam TSO Nebojša Milenković, upoznao je sa turističkim potencijalima prokupačke opštine i mogućnostima unapređenja razvoja turizma u Toplici.

– Opština Prokuplje sa okolinom, turistima može da pruži aktivan i zanimljiv odmor. Arheološko nalazište u Pločniku, manastir u Ajadanovcu, etno-selo na Belom Kamenu i Grebcu, astronomska opservatorija na Vidojevici, mnogobrojne crkve i prelepi planinski predeli, samo su deo potencijala kojima raspolaže prokupačka opština, izjavio je Milenković, i dodao da se u neposrednoj blizini Prokuplja nalaze i Prolom i Lukovska banja, kao i prirodni fenomen Đavolja varoš, koje takođe treba posetiti.

Prema njegovim rečima, razvoju najpre seoskog, ali i drugih vidova turizma u narednom periodu posvetiće se veća pažnja.

– Priliku koju imamo da se predstavimo na najvećem Međunarodnom sajmu turizma u ovom delu Evrope, iskoristićemo i za razgovore,razmenu iskustava i uspostavljanju saradnje sa mnogim turističkim organizacijama iz Srbije, naglasio je Milenković.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime