Prokuplje obeležilo Dan pobede

0

U Prokuplju je uz prisustvo rukovodstva lokalne samouprave, mnogobrojnih delegacija i građana obeležen 9.maj, Dan pobede nad fašizmom.

Tim povodom na Spomenik palim borcima u Narodnooslobodilačkom ratu vence su položile delegacija Opštine Prokuplje, Topličkog upravnog okruga, Vojske Srbije, Policijske uprave Prokuplja, SUBNOR-a, boraca ratova od 1990.godine, Opštinskog odbora potomaka ratnika od 1912. do 1920.godine i rezervnih vojnih starešina Prokuplja.

Obraćajući se prisutnima predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović rekao je je 9.maj, Dan koji je zlatnim slovima upisan u istoriju čovečanstva.

– Pre više od pola veka legendarne jedinice Crvene armije, potpomognute saveznicima skinule su zlogasnu zastavu fašizma, najmračnije ideologije, koja je za kratko vreme umorila trećinu čovečanstva. Pobeda nad ovom mračnom silom, koja je zauvek zbrisana sa lica zemlje, pobeda je dobra nad zlom i naprednih snaga nad onima što je predstavljalo mrak čovečanstva. Ponosni smo da su u tom oslobođenju učestvovale i jedinice Narodnooslobodilačkog rata, koje su oslobođajući svoju zemlju u četvorogodišnjem ratu, pomogle i saveznicima, naročito na istočnom frontu, rekao je Paunović i naglasio da se mi ponosimo time da smo u svojoj dugoj istoriji uvek bili na pravoj strani, uvek u borbi za pravdu i istinu i uvek na strani pobednika.
dan-pobede-prokuplje-1
On je istakao da je u našoj tradiciji junaštvo uvek imalo visoku cenu i da je njemu uvek sinonim bila sloboda.

Na prijemu on se zahvalio svim delegacijama koje su učestvovale u obeležavanju 9.maja, Dana pobede nad fašizmom i koji neguju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

Kulturni deo programa pripremio je prokupački Dom kulture u kome je učestvovao i hor Gimnazije iz Prokuplja pod rukovodstvom profesora muzike Tatjane Cvetanović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime