Podržimo male heroje!

0

Udruženje roditelja, staratelja i prijatelja dece i mladih obolelih od malignih oboljenja „Epigenija“ Prokuplje organizuje javno okupljanje  15. februara u podne u pešačkoj zoni.  Povod je obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka, a cilj  podrška deci oboleloj od raka, ali i članovima njihove porodice.

Udruženje „Epigenija“ formirano je u maju 2017. godine na inicijativu gimnazijalke Milene Perić, o čemu možete više pročitati OVDE.

U svom dosadašnjem radu Udruženje “Epigenija” beleži niz humanitarnih akcija i predavanja.

– Na našim predavanjima, eminentni stručnjaci govorili su o uzrocima, posledicama i načinu lečenja mnogih malignih oboljenja. Zahvaljujući ovim predavanjima, roditelji, staratelji i prijatelji saznali su da je preventiva najbitnija, i da je za oporavak pacijenta izuzetno značajna podrška roditelja, škole i drugih subjekata, izjavila je Milena Perić.

Okupljanje u petak 15. februara je prilika da se pojedinci, kompanije, udruženja, ustanove i institucije podstaknu na solidarnu aktivnost u pružanju podrške malim herojima, kako bi im olakšali proces lečenja, kao i da se građani Prokuplja upoznaju sa radom Udruženja.

U protekle dve godine “Epigenija” je imala veliku pomoć od strane lokalne samouprave, Doma kulture, Kompanije „Leoni“, Doma zdravlja, javnog izvršitelja Ivana Rakočevića i Pozorišta „Histrion“.

Zahvaljujući rukovodstvu Grada Prokuplja, Udruženje je obezbedilo prostorije za rad, koje se nalaze u Ulici Veljka Vlahovića br. 1/4.

Članovi Udruženja pozvali su ljude dobre volje i preduzetnike da im pomognu u opremanju prostorija, kako bi deca i mladi oboleli od malignih oboljenja imali uslove za druženje i igru.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime