Prokuplje u programu Evropskog Progresa

0

Opština Pokuplje obuhvaćena je programima Evropskog PROGRES-arogresa, u okviru kojih će se sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske  finansirati projekti koji će unaprediti kvalitet  proizvoda i usluga u 34 opštine  jugoistočne i jugozapadne Srbije.

Podrška podrazumeva finansiranje 57 projekata za uvođenje  ili re-sertifikaciju međunarodnih standarda kvaliteta za 22 mikro, mala i srednja preduzeć, za šta će biti utrošeno oko 78.000 evra.

– Uvođenjem međunarodnih standarda kvaliteta i bezbednosti hrane stvaraju se  uslovi za potencijalni  rast poslovanja i izvoza, kao i unapređenje kvaliteta usluga  u opštinama koje su obuhvaćene ovim programom, istaknuto je na sastanku Upravnog odbora Evropskog PROGRES-a.

Program će takođe pružiti podršku u vrednosti od 80.000 evra  za 32 poljoprivredne zadruge i udruženja,kako bi se ojačali njihovi kapaciteti, kroz obuke i studijsko putovanje u jednu od zemalja Evropske unije, a najuspešnije proizvođačke grupe imaće priliku da konkurišu za sredstva kojima  bi uveli inovacije  u svoje poslovanje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime