Učiteljica koja ume da napravi vulkan

0

Već poznata po svojoj kreativnosti i originanim idejama učiteljica Jelena Babić je organizovala radionicu u saradnji sa Edukativnim centrom „Mudrica Pametnica“. Deca su na zanimljiv način otkrivala svojstva vode i vazduha, a mogli su videti i kako „radi“ vulkan.

Da bi deci predškolskog uzrasta približila ovu temu za glavne junake radionice Jelena je uzela dinosauruse i njihov svet.

– Napisala sam pesmu o dinosaurusu Dinu, a pošto sam im pročitala razgovarali smo o živoj i neživoj prirodi i o tome gde se sve voda nalazi u prirodi. Pitala sam šta nam zagreva vodu na zemlji i šta se tada dešava sa vodom u prirodi. Došli smo do zaključka da voda kruži, a naš Dino je radoznao bio, pa smo ogledom objasnili kako pada kiša. – rekla je učiteljica Jelena.

Pored ovog ogleda, deci je najinteresantniji bio vulkan i „putujuća voda“, gde su naučili kako od žute i crvene nastaje narandžasta boja. Radionicu su završili razgovorom o dinosaurusima.

Nasmejana lica i eksperimentima zainteresovani dečji umovi pokazali su još jednom da se kroz igru najbolje uči, a da kreativni učitelji uvek nađu najlepši put do znanja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime