Učiteljice zajedno do kreativnih rešenja

0
Foto: Jelena Babić, privatna arhiva

Retki su primeri saradnje i solidarnosti kakvu ostvaruju učiteljice Ljiljana Sokolović iz Osnovne škole Nikodije Stojanović Tatko” i Jelene Babić iz OŠ Milić Rakić Mirko”. Već ostvarivane uspehe ovog puta su zaokružile zajedničkim radom na međunarodnom projektu Magična mreža prijateljstva”.

Iako rade u različitim školama, ove dve učiteljice odlično sarađuju i koriste svaku priliku za to.

– Nakon saradnje na međunarodnom projektu Noć sa Andersenom” i realizacije časa Drug nije meta”, koji je objavljen u Digitalnom zborniku radova Ministarstva prosvete, ovog puta smo zajedno uradile poslednji zadatak Magične mreže prijateljstva”, a to je bila humanitarna akcija. Ovom prilikom bih se zahvalila deci i roditeljima na saradnji. – kaže učiteljica Jelena Babić.

Foto: Jelena Babić, privatna arhiva

Ovde su se pronašle i njihovom zajedničkom akcijom prvi paketići stigli su u Dnevni boravak za decu i omladinu „Sunce”  u Vodicama, nadomak Prokuplja.

– Ceo projekat je fenomenalno zamišljen. Iskreno, prezadovoljne smo. Razgovarale smo o nastavku saradnje, a šta ćemo smisliti nismo još sigurne. Prepustićemo se zajedničkoj mašti. Planiramo i da uradimo neku Radnu svesku za početno pisanje, ali o tom potom. – kaže učiteljica Ljiljana Sokolović.

Foto: jelena Babić, privatna arhiva

Ove učiteljice imaju sličan pristup nastavnom procesu i njihovi učenici postižu odlične rezultate, a obe kažu da se trude da ih nauče najvažnojoj lekciji: da postanu dobri i plemeniti ljudi.

O uspesima ovih učiteljica smo pisali i ranije, pa šta to pokreće Ljiljanu, a šta Jelenu možete pročitati na ovim stranicama.

Ljiljana Sokolović: Svet je jedna velika učionica

Jelena Babić: Rodila sam sebi bogatstvo

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime