Promocija prokupačkog Udruženja Svetovid

0

Udruženje građana Centar „Svetovid“ koje se prioritetno bavi edukacijom, razvojem ličnosti i mentalnim zdravljem nastalo je uz inicijativu i dobru volju naših sugrađana u februaru 2015. god. u Prokuplju a zvanično je počelo sa radom marta iste godine.

Neke od objava sa fejsbuk stranice Centra „Svetovid“ iz prethodne i ove kalendarske godine. Jedan veliki deo razvoja ličnosti se odigrava u društvenom miljeu, jedan veliki deo opšteg obrazovanja je neformalno obrazovanje, jedan veliki deo mentalnog zdravlja pojedinca je u zavisnosti od mentalnog zdravlja zajednice.

Centar „SVETOVID“ našao je svoje mesto u sagledavanju ovakvih, širih perspektiva, značajnih i potrebnih kako za društvo u celini, tako i za svakog pojedinačnog građanina zainteresovanog i preduzimljivog za savladavanje novih znanja i veština i njihovu efikasnu i konstruktivnu primenu.

Od formiranja, Centar za edukaciju, razvoj ličnosti i mentalno zdravlje „SVETOVID“, svoja angažovanja usmerava na: povezivanje sa organizacijama koje se bave sličnim temama, podizanje svesti građana kada je u pitanju razvoj ličnosti i mentalno zdravlje, podsticanjem pojedinaca u širenju sfera svojih znanja i interesovanja, iniciranjem građana da steknu bolji uvid o značaju razvoja koji je u suprotnosti sa adaptacijom na stagnaciju.

Želimo da trajno podsećamo zajednicu na važnost razvoja ličnosti svakog njenog člana, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost uz poštovanje ravnopravnosti polova. Želimo da doprinesemo zajednici kroz povećanje znanja, veština i efikasnosti, navode u ovom, prokupačkom Udruženju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime