Promocija romana godine

0

Po ustaljenoj tradiciji Narodna biblioteka Kuršumlije i ove godine, među prvima u Srbiji, organizuje promociju najboljeg romana objavljenog u prethodnoj godini – romana „ARZAMAS“ Ivane Dimić, koji je nagrađen prestižnom NIN-ovom nagradom za roman godine u 2016. god.

Ova nagrada je dodeljene u konkurenciji 170 romana koji su objavljeni prošle godine, i predstavlja krunu svačijeg književnog stvaralaštva, jer je NIN-ova nagrada najcenjenija i najpopularnija u čitavom srpskom kulturnom miljeu.

„ARZAMAS“ je knjiga visoke literarnosti, satkana od najfinijih emocija i suptilnih premišljanja. Prema oceni žirija „ roman „ARZAMAS“ je priča u kojoj se prepliću realno i magično, san i java, stvarnost i onostrano, život, smrt, ljubav…, ali okosnicu dela čini odnos majke i ćerke, koje se svađaju i neizmerno vole“ . Sve u svemu, „Arzamas“ je vrhunsko delo umetničke proze, veoma neobično, nesvakidašnje, i do kraja uzbudljivo i zanimljivo. Uostalom, takvo delo mogla je da iznedri samo jedna svestrano nadarena ličnost kao što je Ivana Dimić, koja je i pisac, i dramaturg, i reditelj, i doskorašnji direktor ATELjEA 212, i akter mnogih drugih najprestižnijih kulturnih događaja.

Promocija knjige će se održati u utorak, 28. Februara, u sali opštine, sa početkom u 20 časova.

O knjizi će govoriti Ivana Dimić i Nebojša Gašić. Ulaz slobodan.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime