Protest kuršumlijskih malinara

2

Danas je u prepodnevnim satima u centru Kuršumlije održan protest nekoliko desetina malinara iz kuršumlijskog kraja koji traže da se poveća sadašnja cena maline koja je po njima veoma niska i iznosi 120 dinara.

Okupljeni malinari su zatražili da se cena maline poveća i bude kao i prošle godine kada je iznosila 220 dinara po kilogramu.

– Ove godine je suša gotovo prepolovila rod malina pa bilo bilo logično da cena bude bar na prošlogodišnjem nivou kada se otkupljivaal po 1,8 evra po kilogramu. Sada smo ucenjeni da je damo po 120 dinara što jedva da pokriva troškove. Tražimo da cena bude realna i podržavamo malinare iz zapadne Srbije koji traže da se ona otkupi po realnoj ceni bez ucena hladnjačara kojima smo sada prepušteni, kaže Dragoljub Simić, jedan od učesnika ovog protesta u centru Kuršumlije.

Okupljeni na ovom protestu su istakli da je jedan od glavnih prihoda više od 1000 domaćinstava u kuršumlijskoj opštini upravo malina pa traže od nadležnih da njihov protest shvate ozbiljno jer neće odustati od zahteva za povećanje cene.

Za četvrtak, 24. avgust, malinari okupljeni na današnjem protestu najavili su još masovnije okupljanje kada će ponovo zatražiti da se cena maline dovede na prošlogodišnji nivo od 220 dinara po kilogramu.

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime