Protest prosvetara u Kruševcu

0

Više od 300 prosvetnih radnika iz Kruševca i okoline okupilo se danas na protestu koji je u centru grada organizovala Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Predsednik kruševačkog ogranka USPRS Dobrivoje Marjanović je kazao novinarima da jedino što rade ministar prosvete i direktori škola jesu pretnje smanjenjem plata i disciplinskim merama.

– Direktori ponavljaju ono što ministar govori u medijima, da će se voditi disciplinski postupci da će se deliti otkazi, i to ne radejavno, već kroz pojedinačne razgovore, rekao je Marjanović.

Protest su nazvali ,,Veliki javni roditeljski sastanak,, zbog smanjivanja zarada radikalizovali štrajk i neće , kako su potvrdili, prisustvovati odeljenskim i nastavničkim većima.

Kruševačkim prosvetarima plate su za devet dana februara smanjene za 2.500 do 3.000, a procena je da će za ceo mesec umanjenje iznositi osam do devet hiljada dinara.

Prema Marjanovićevim rečima, Unija organizuje protest kako bi poručila da je štrajk legitiman način borbe za radnička prava, te da bi se čuo glas prosvetara na koje, kako je ocenio, pritisak vrše i ministar prosvete i direktori škola.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime