Prva dama Srbije podelila paketiće deci u Kuršumliji

6

Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić posetila je juče Kuršumliju u okviru humanitarne akcije i pomoći roditeljima beba, dece predškolskog uzrasta i osnovaca ovog kraja i tom prilikom podelila paketiće najmlađima.

Tamara Vučić se odazvala pozivu povereništva za izbeglice i migracije opštine Kuršumlija da u okviru svojih mogućnosti pomogne najmlađima ovog kraja, čiji roditelji, zbog teškog materijalnog položaja, ne mogu deci da obezbede osnovne uslove za život i školovanje.

Prilikom podele više od 150 paketića najmlađima u ovoj opštini, ona je zahvalila svim roditeljima koji su doveli mališane.

– Znam da su naše obaveze kao roditelja najmlađih velike i da iziskuju mnogo vremena i truda. Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Naši pokloni su skromni, ali darovani punog srca. Deca su naš blagoslov. Želim nam svima mnogo bezbrižnih i radosnih trenutaka i da se sledeći put okupimo u još većem broju – izjavila je Tamara Vučić prilikom obraćanja roditeljima.

Supruga predsednika je u Osnovnoj školi “Drinka Pavlović” u Kosaničkoj Rači posetila i mališane iz sela duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom: Rudara, Rače, Merdara, Kuršumlijske Banje, Ivan Kule i Degrmena.

Naši pokloni su skromni, ali darovani punog srca, rekla je Tamara Vučić

Violeta Jakovljević, koordinator za izbeglice lokalne samouprave, u ime domaćina opštine Kuršumlija, zahvalila je supruzi predsednika na velikoj akciji darivanja najmlađima i nesebičnom angažovanju u realizaciji pomoći deci koja žive u veoma teškim uslovima, kako bi im olakšala i pred uskršnje praznike ulepšala detinjstvo.

Podelivši stotinu paketića sa osnovnom bebi-opremom, igračke, slatkiše i školski pribor, supruga predsednika Tamara Vučić je rekla:

– Nadam se da će ovi prigodni pokloni ulepšati detinjstvo najmlađima, a osnovcima pomoći da svoje školske obaveze ispunjavaju sa još više uspeha. Posebno mi je drago što smo uoči uskršnjih praznika na ovaj način obradovali i roditelje i decu.

(Izvor: Tanjug)

6 KOMENTARA

  1. Paketici su lepi. Nije nesto puno ali znacice majkama. Sve sto daju a sleduje majke treba da uzmu, jer ionako retko i malo daju. Bolji i to nego nista. I pare da su delili maloo bi i lose bilo. Dzabe i poso da daju kad je svuda 25000 a nas te pare ne krpe. Ja bih samo vise podrske pomoci prevremeno rodjenim bebama i od opstine i od drzave. Kada bi imali malo bolji uvid u to koliko na godisnjem nivou se rodi dece pre vrmena mozda bi razmislili malo i dali pomoc bilo kakvu takvim roditeljima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime