Prvorođenom dečaku u Toplici 60 hiljada dinara

0

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović danas je u prokupačkom porodilištu Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić” posetio majku prvorođenog deteta u 2018. godini iz prokupačke opštine i tradicionalno joj uručio novčanu poklon čestitku u iznosu od 60 hiljada dinara.

– Jedan od najlepših trenutaka u mom predsedničkom radu je darivanje prvorođene bebe, izjavio je Simonović dodavši da se svakoj porodici koja dobije prvo dete u toku godine iz budžeta opštine Prokuplje dodeljuje po 15 hiljada dinara.

Prema njegovim rečima Opština Prokuplje pokrenuće inicijativu da se ta sredstva u drugoj polovini ove godine isplaćuju i majkama koje rode drugo dete.

Dvadesetpetogodišnja majka prvorođene bebe Dragana Jončić, koja je rodila muško dete težine 3,8 kilograma, a dužine 53 centimetra, zahvalila se predsedniku prokupačke opštine na poklonu i Apoteci koja je takođe darivala novorođenče kompletnom bebi opremom.

– Jedan od prioriteta našeg rada je da, u saradnji sa ministarstvima i lokalnom samoupravom, obezbedimo optimalne uslove za rad našim lekarima i medicinskom osoblju, kao i dobre uslove lečenja svim našim pacijentima, izjavila je direktorka bolnice Snježana Arsić dodavši da će i rukovodstvo te zdravstvene ustanove tradicionalno za Božić, takođe, darivati prvorođenu bebu.

U porodilištu prokupačke Bolnice u protekloj 2017. godini rođeno je 655 beba iz svih topličkih opština, što je nešto manje u odnosu na 2016.godinu.

Najnovije vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime