Pucnji na Kosovu i Metohiji, poginuo kosovski policajac ima i ranjenih

0

Kosovska policija saopštila je da je sinoć u 2.34 jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila da su na ulazu u selo Bajnska dva kamiona bez registarskih oznaka bila postavljena na mostu i da je ulaz u ovo selo preko mosta bio blokiran. Kada su jedinice iz stanice Zvečan stigle do ovog mesta, kako su naveli, “naišle su na otpor”, dva policajca su upucana, a jedan je podlegao povredama.

“Jedinice reda Policijske stanice Zvečan, po dobijanju obaveštenja, reagovale su na slučaj i krenule sa tri jedinice u pravcu lokacije. Čim su stigle u blizinu mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor gde je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i šok pištolje, pri čemu su usled hitaca upucana dva policajca”, navodi se u sapštenju policije na Fejsbuku.

Dodaju da su “jedinice policije u samoodbrani reagovale i uspele da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje ranjenih kolega”.

“Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog teško povređenog policajaca, dok je drugi van životne opasnosti. Na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vreme napadnute vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa. Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organe pravde izvršilaca napada na policijske službenike”, stoji u saopštenju.

Kako piše poratal Kosovo online, u mestu Banjska, u okolini Zvečana, su se oko 11 časova čuli pucnji. Nije poznato ko je otvorio vatru.

Na ulazu u Banjsku nalazi se jedno oklopno vozilo specijalnih policijskih snaga Kosova i vozilo Euleksa, pripadnika Kfora nema.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime