Putevi život znače, naročito u Kuršumliji

0

Predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić u razgovoru sa meštanima Mesne zajednice Merdare istakao je da je prilikom poslednje posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i značajnim ulaganjem Vlade Republike Srbije rešen jedan veliki problem meštana Merdara koji je od izuzetnog značaja ne samo za kuršumlijsku opštinu nego i za Republiku Srbiju. Obzirom da se ovo selo nalazi uz administrativni prelaz sa Kosovom i Metohijom, jako je važno da broj stanovnika u ovom selu nije smanjen.

“Trenutno se rade dve faze asfaltiranja, prvi putni pravac prema selu Prevetica u dužini od 3 900 metara i drugi pravac prema selu Borovac 3 100 metara. Pored ovog glavnog puta uređeni su i brojni prilazi. Poboljšanje putne infrastrukture je od izuzetnog značaja, značiće ne samo za opstanak nego i povratak stanovništva na svoja ognjišta.

Predsednik Mesne zajednice Merdare Vojkan Stefanović, istakao je ovom prilikom da je sređivanje ovih putnih pravaca raj za celu Mesnu zajednicu Merdare, te da slika govori više od hiljadu reči.

“Veliku zahvalnost u ime svih meštana upućujemo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Put znači život i mogu vam reći da me je kontaktiralo više od desetak ljudi koji bi se vratili na svoja večna ognjišta i sredili svoja domaćinstva. Sve što smo tražili od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića a tiče se prevoza, puta, mi smo dobili. Prevoz nam mnogo znači, meštani stalno odlaze do lekara i po osnovne životne namirnice. Dobili smo i fabriku gde su zapošljeni momci i devojke iz sela u fabrici „Yumco“ u Rači. Asfalt je počeo da se radi, neka nam je sa srećom svima. Veliko hvala i predsedniku opštine Kuršumlija Vojimiru Čarapiću koji nam je omogućio uličnu rasvetu od 8 000 metara, gde sada svako domaćinstvo ima uličnu rasvetu do kuće što je od izuzetnog značaja kako za stanovništvo koje živi ovde, tako i za one koji bi želeli da se vrate. Imamo i dece, još samo crkvu da uredimo i bićemo jedina mesna zajednica na teritoriji opštine Kuršumlije koja ima sve potrebne uslove za život”, rekao je Stefanović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime