Regionalni kriminalac izazvao stravičnu saobraćajku

0

Vasilije Nikolić iz Štulca, kod Vrnjačke banje, otac petoro dece, poginuo je u subotu oko 15 sati u direktnom sudaru na magistralnom putu Kruševac- Kraljevo, u Osanonci kod Trstenika. Njegova supruga, Mila Nikolić, koja se porodila pre 10 dana, životno je ugrožena i lekari kruševačke bolnice su se do noći borili za njen život, a potom je, kako saznajemo, iz Kruševca u veoma teškom stanju u subotu veče prebačena u Klinički centar u Nišu.

Saobraćaj na regionalnom putu Kraljevo – Kruševac je u subotu po podne skoro tri časa bio u prekidu i normalizovan je tek oko 18 sati.

Nastradali vozač i njegova supruga su iz sela Štulac kod Vrnjačke Banje, koji važe za veoma vredne i plemenite ljude, a vozač drugog automobila koji je pretičući kamion izazvao direktan sudar, ima pozamašan kriminalni dosije zbog trgovine drogom, nasilja i ucena.

Policijska uprava u Kruševcu je potvrdila da je vinovnik ove stravične saobraćajke uhapšen i određeno mu je policijsko zardržavanje.

– Do nesreće je došlo kada je vozač BMW-a trsteničkih registarskih oznaka preticao kamion i udario u drugo putničko vozilo marke ,,Opel kadet,, čiji je vozač poginuo na licu mesta. Teške telesne popvrede zadobila je supruga poginulog, koja je zbrinuta u kruševačkojh opštoj bolnici. Uviđaj je izvršio izamenik Osnovnog javnog tužioca u Trsteniku u prisustvu patrole saobraćajne policije. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvšio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, trstenička policija je po odobrenju javnog tužioca, odredila zadržavanje do 48 sati P.S. (39) iz Trstenika, navela je Policijska uprava u Kruševcu.

Petar S. , zvani Pera Bilder, kako se spekuliše, važi za opasnog momka u trsteničkom kraju i regionalnog dilera, odnosno sumnja se da se bavi trgovinom narkotika, pa postoje i indicije da je prilikom vožnje bio pod uticajem alkohola i droge.

On je policiji poznat od ranije, jer je, izmedju ostalog i on zbog droge bio jedan od uhapšenih u velikoj akciji policije u više gradova Srbije, od 18. marta 2003. godine.

Kod Petra Simonovića su tada prilikom hapšenja u Trsteniku, kako je glasilo policijsko saopštenje, nađene semenke kanabisa.

Petar S. je osuđivan i za iznudu i teške telesne povrede, a u inostranstvu je hapšen zbog trgovine narkotika.

Prilikom jednog rutinskog pokušaja legitimisanja, on je smrću pretio policajcu I.B.

Za dilera Peru u Trsteniku se spekuliše i da ,,poseduje nekoliko džipova i stanova u svom vlasništvu,,. On je sa P.D. iz Vrnjačke Banje hapšen oktobra 2012. godine zbog iznude i prebijanja D.K. (46) iz Kruševca.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime