Rekonstrukcija Stare zelene pijace privodi se kraju

0

Rekonstrukcija Stare zelene pijace u Kruševcu završava se u predviđenom roku, a zvanično će početi sa radom do kraja meseca, potvrdio je direktor Javnog preduzeća „Poslovni centar“ Dragi Marković.

On ističe da su u okviru druge faze rekonstrukcije Stare zelene pijace završeni s grubi građevinski radovi, a u toku su radovi unutar same pijace, koja će imati i 30 lokala, od kojih 13 novih, kao i 25 novih tezgi.

Prema Markovićevim rečima, raspisana je licitacija za poslovni prostor i zanatske tezge a cene zakupa i pijačarine, ostaće iste.

Projektnu dokumentaciju uradila je Direkcija za urbanizam grada, vrednost radova koje finansiraju Poslovni centar i grad Kruševac je 22 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač je firma „Građing“ iz Aleksandrovca.

Iako je krajnji rok za završetak radova 15. novembar, Marković očekuje da bi isti trebalo da budu završeni ovih dana.

Za vreme rekonstrukcije Stare zelene pijace, tezge i prodavci sa tog dela premešteni su na plato ispred Doma JNA, a uskoro će se vratiti pod novi kutak sa daleko lepšim i boljim uslovima jedne moderne zelene pijace.

Kruševac, inače, ima još jednu Novu zelenu pijacu , koja se nalazi u Vidovdanskoj ulici, na drugom kraju grada, ali i još nekoliko manjih prostora na kojima se na otrvorenom izlaže zeleniš u vreme lepših prolećnih i jesenjih dana.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime