Renovira se fiskulturna sala u Poljoprivrednoj školi

0

U Poljoprivrednoj školi“ Radoš Jovanović Selja“ počeli su radovi na sanaciji i adaptaciji fiskulturne sale i rekonstrukciji krova za koju je sredstva u iznosu od 9,2 miliona dinara obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Početak radova obišli su predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i članovi Opštinskog veća Maja Ranđelović i Vlada Pešić.

Predsednik Simonović rekao je da su ovi radovi nastavak adaptacije, rekonstrukcije i sanacije školskih objekata na celoj teritoriji prokupačke opštine.

– U poslednje dve godine urađeni su mnogi poslovi po školama kako u gradu, tako i u prigradskim sredinama. Na taj način obezbeđeni su bolji uslovi za rad učenika, nastavnika i profesora, izjavio je on i dodao dasu ove godine planirani radovi i na drugim školama u Prokuplju.

Član Opštinskog veća zadužena za prosvetu Maja Ranđelović rekla je u narednih 80 dana, koliko bi radovi trebali da traju, treba da se obave radovi na renoviranju fasade, zameni kompletna stolarija, izvrši sanacija svlačionica,kancelarija i sanitarnih čvorova i i obavi rekonstrukcija krova na školi.

– Radovi na Poljoprivrednoj školi su samo nastavak poslova na školskim objektima za koje je u protekle dve godine iz budžeta Opštine Prokuplje izdvojeno 50 miliona dinara. Nakon završetka radova više od 400 srednjoškolaca imaće najsavremenije uslove za izvođenje nastave iz fizičke kulture, rekla je ona i dodala da će i mlađe selekcije pojedinih klubova, koji treniraju u ovoj sali, sada imati mnogo bolje uslove za rad.

Prema njenim rečima Koncelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije obezbedila je sredstva u iznosu od osam miliona dinara za rekonstrukciju kotlarnice u OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“, čiji radovi bi trebali da krenu tokom ove godine.

– U sklopu projekta energetske efikasnosti tokom ove godine trebalo bi da krenu i radovi na renoviranju fasade i celokupne stolarije na zgradi Gimnazije i Medicinske škole u kojoj nastavu pohađa više od 900 đaka, izjavila je Ranđelović.

Ona je istakla da su u 2017. godine planirani i radovi na adaptaciji i rekonstrukciji fiskulturne sale u OŠ „9.oktobar“

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime