Renoviraju se prokupačke škole

0

Opština Prokuplje privodi kraju realizaciju velikog projekta koji obuhvata rekonstrukciju i adaptaciju sanitarnih čvorova, vodovodne i kanalizacione mreže u školama na teritoriji opštine, navode u Opštinskom veću Prokuplja.

Radovi su potpuno završeni u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović“, gde su bili i najobimniji, kao i u školama u Kondželju, Bresničiću, Žitnom Potoku i Tovrljanu.

U ovim školama urađeni su sanitarni blokovi sa svim pratećim elementima. Za pomenute radove iz budžeta Opštine Prokuplje izdvojeno je 35 miliona dinara, kao i dodatnih 4 miliona za školu „Tatko“, odnosno, za postavljanje kosog krova iznad svlačionica i povezivanja postojećih toaleta sa školskom zgradom.

U ovoj školi počeli su i radovi na izgradnji stepeništa i adaptacija starog školskog objekta, tako da će učenici i nastavnici u najskorije vreme koristiti i ovaj deo školskog prostora.

U školama u Donjoj Stražavi, Balinovcu, Prekopucu, Reljincu , kao i u Gimnaziji i Poljoprivrednoj školi radovi su u toku i uskoro se očekuje njihov skori završetak.

U toku je i javna nabavka za izvođenje radova na sanitarnom bloku u matičnoj školi „Milić Rakić Mirko“, u vrednosti od 4,5 miliona dinara, ističu u Opštinskom veću Prokuplja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime