Renovirana Ortopedija prokupačke bolnice

1
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Sredstvima Ministarstva zdravlja u iznosu od 2,5 miliona dinara  renovirano je Odeljenje ortopedije Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Prema rečima direktorke prokupačke bolnice Snježane Arsić, radovi u okviru kojih je zamenjena elektroinstalacija, sanitarija, uređeni zidovi, podovi, stolarija i uređen kompletan prostor ortopedske bolnice i ambulante, završeni su , što znači da će Ortopedija već za nekoliko dana primiti i prve pacijente  u renoviranim prostorijama.

– Renoviranje Ortopedije bilo je prioritet jer su sva druga odeljenja sredstvima Ministarstva zdravlja već uređena. Prošle godine rekonstruisano je Očno odeljenje i Pedijatrija, a ova sredstav odlučili smo da usmerimo na uređenje Ortopedije koja je bila u veoma lošem stanju. Pored izvođača radova kojeg je angažovalo Ministarstvo zdravlja, u radovima su učestvovali i radnici prokupačke bolnnice, čime smo uštedeli znatna sredstva, rekla je  Arsić i istakla da je i Opšta bonica u Prokuplju uložila sopstvena sredstva za pojedine radove, kao što je krečenje, farbanje radijatora, zamena vodovodne instalacije, kao  i za kupovinu prozora i nameštaja u ambulanti,kazala je direktorka Snježana Arsić.

U periodu  renoviranja, ambulanta Ortopedije izmeštena je u prizemlju Odeljenja patologije i već u narednim danima biće vraćena u renoviranim prostorijama. Ortopedija prokupačke bolnice raspolaže sa 23 postelje što zadovoljava potrebe  zdravstvenih usluga za ceo Toplički okrug.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime