Republička glumačka nagrada za prokupačkog gimnazijalca

0

XX susreti gimnazijskih pozorišta Srbije u Kragujevcu biće zapamćeni po izvanrednoj glumi srpskih srednjoškolaca, ali i po fantastičnom igranju prokupačkog gimnazijalca Đorđa Stošića.

Maturant gimnazije Đorđe Stošić dobio je jednu od tri ravnopravne nagrade za najbolju mušku ulogu, za rolu Belkina u predstavi „Isti život- drugo pakovanje” Dramskog studija Gimnazije Prokuplje.

– Iskreno, nisam se nadao nagradi,  jer sam prethodnih godina imao zanimljivije uloge, publici draže,  ali eto, desilo se ipak ove godine. Nagrada znači glumcu, pomaže, jer vam je to priznanje za sav uložen trud i svaku kap znoja koja se potroši dok se sprema uloga. Ali moram da se zahvalim ostalim članovima Dramskog studija Gimnazije Prokuplje, kao i profesoru Zoranu Cvetkoviću, jer da nije bilo njih ne bi bilo ni predstave ni moje uloge. Iako piše moje ime na toj nagradi, ovo je kolektivan uspeh, kaže mladi glumac Stošić.

Kragujevačka publika je imala prilike da pogleda 25 predstava iz 20 gradova Srbije, a nagrada koju je Stošić doneo u Prokuplje osvojena je u konkurenciji od ukupno 200 glumaca.

Foto: Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime