Republička smotra učeničkih zadruga u Prokuplju

0
smotra učeničkih zadruga

PROKUPLJE: Republička smotra učeničkih zadruga održana je danas u Prokuplju. Na Trgu topličkih junaka od 9h do 13h Prokupčani su mogli da vide delatnosti učenika jedanaest škola iz cele Srbije.

Organizator 23. republičke smotre bila je Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko”. Pored organizatora, od Prokupčana svoje delatnosti predstavila je i učenička zadruga Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja”.

– Smotra se sastojala iz tri dela: izložbenog, praktičnog i prodajnog. Najzanimljiviji posetiocima i građanima je možda bio taj praktični deo, jer su na licu mesta mogli da vide kako učenici prave svoje proizvode. Svi učesnici dobijaju diplome za učešće na smotri. Naša škola je počastvovana što je domaćin. – rekla je nastavnica Jelena Marković, kao jedan od organizatora.

Ona je danas, pored još nekoliko nastavnika Ćićkove škole nosila oznaku “Dežurni”. I zaista, OŠ “Ćićko” je dva dana dežurala u gradu da se predstavi kao dobar domaćin. Svi učesnici smotre dočekani su u školi sa pogačom i zdravicom. Učenici trećeg razreda, koje vodi učiteljica Slavica Čikarić, pripremili su veselo folklorno veče.

Na smotri je, uključujući domaćine, učestvovalo jedanaest škola. Gosti grada Prokuplja bili su učenici iz Obrenovca, Blaca, Niša i drugih gradova naše zemlje.

smotra učeničkih zadruga

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime