Šampion iz Kuršumlije

0

Desetogodišnji dečak iz Kuršumlije Mihajlo Kastratović je za samo četiri godine bavljenja karatetom osvojio čak deset zlatnih, jednu srebrnu i tri bronzane medalje. Njegov trener kaže da je izuzetno talentovan i da je najobolji u svom uzrastu, dok mali Mihajlo tvrdi da kad poraste želi da postane prvak sveta u karateu!

Već sa sedam godina, Mihajlo je počeo da se bavi karateom. Objašnjava da je najpre video u crtanim filmovima, a zatom i na video snimcima i zato zavoleo krate.

– Nije mi teško da treniram iako sam u grupi sa pet devojčica jer trenutno nema vršnjak sa kojima bi trenirao u Kuršumliji. Želim da se ovim sportom aktivno bavim i kad odrastem, kaže Mihajlo, a na naše pitanje kakve su mu ambicije, kao iz topa kaže da želi da postane prvak sveta!

Jedini problem sa kojim se sada suočava je to što je malo njegovih vršnjaka sa kojima bi u Kuršumliji trenirao. Dok sa druge strane, njegova majka Ivana kaže da su takmičenja i putovanja problem jer to iziskuje znatna novčana sredstva, ali da ona i cela porodica stoje iza Mihajla. Kaže i da je lokalna smaouprava nekoliko puta pomagala njenom sinu da ode na takmičenja.

Sa druge strane, poznati trener karatea, Nebojša Kurtović koji trenira Mihajla kaže da se radi o izuzetno talentovanom dečaku koji ima sve predispozicije da postane izuzetan karatista.

– Mihajlo je veoma talentovan, ali i dobar dečak. Do sada je osvajao prva mesta na takmičenjima istočne i južne Srbije i u svom uzrastu je najbolji. Sve upućuje da će, ako bude vredno trenirao kad odraste postati vrhunski takmičar, objašnjava Kurtić.

Inače, interesovanje za karate, koji je nekada bio veoma popularan sport u Kuršumliji je malo, pa sada trenira samo šestoro dece u Kuršumliji.

Ono što je sigurno je da desetogodišnji Mihajlo spada u red najtalentovanijih dečaka za ovaj sport i od njega se može očekivati da donese još mnogo medalja i da u budućnosti postigne veliki uspeh u ovom borilačkom sportu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime