Sanacija puteva u prokupačkim selima

4

Ovih dana počeli su radovi na sanaciji makadamskog puta na potezu sela Tovrljane-granica sa opštinom Kuršumlija, Sastavci-Tovrljane-Buban-Vlase.

Zbog velikih udranih rupa i drugih oštećenja nastalih usled erozivnog dejstva atmosferskih voda, ovi putevi su do sada bili u veoma lošem stanju. Za žitelje ovog sela veoma je važno da imaju dobre puteve posebno zbog škole u Tovrljanu koju pohađaju đaci iz nekoliko okolnih sela. Radovi se odvijaju užurbano kako bi se što pre obezbedili bezbedni uslovi za kretanje pešaka i odvijanje saobraćaja na ovom seoskom području, udaljenom tridesetak kilometara od Prokuplja.

U tom cilju iz budžeta Opštine Prokuplje izdvojena su sredstva u iznosu od 1,6 miliona dinara, koja će biti uložena u sanaciju pomenutih oštećenja u dužini od dva kilometra.

A život u ovom najudaljenijem prokupačkom selu počeo 2015. godine kada je Opština Prokuplje nakon 24 godine prekida, ponovo otvorila četvorogodišnju školu, koju sada pohađa 4 đaka.

– Prezadovoljni smo onim što je do sada urađeno, jer nema sela bez škole i bez puteva. Opština Prokuplje ulaže veliki napor da oživi sela upravo tako što intenzivno radi na uređenju putne infrastrukture. Sada će naši đaci mnogo brže i lakše prelaziti put od kuće do škole. Od septembra meseca naša škola biće bogatija za još dva đaka, jer nam iz Trnovog Laza i Bresnika dolaze predškolci. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi i nadamo se da će ispuniti obećanje da popravi i te putne pravce, kako bi nam novi đaci redovno i bezbedno dolazili, izjavio je učitelj, Marko Čikarić.

Prema navodima nadležnih u JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, radovi se odvijaju planiranom dinamikom, uklanja se višak zemlje sa puteva, popunjavaju neravnine i vrši se priprema za nasipanje i valjanje puta. Do kraja nedelje očekuje se završetak ovih radova.

4 KOMENTARA

  1. У Кожинцу смо очистили шанчеве на путу до Старог Момчилова. Када ће тај пут бити насипан?

  2. Put u Klisurici bolje da nekomentarisem to nije put to je oranje strasno da tako nesto postoi u 21 veku bruka za opstinu i posle kriv djavo sto mladi ljudi napustaju sela….

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here