Sanirano više od trideset gradskih ulica u Prokuplju

0

Opština Prokuplje nastavlja sa radovima na uređenju putne infrastrukture, kako bi svim građanima na teritoriji grada, ali i na seoskom području, obezbedila što bolje uslove za život.U tom cilju, za samo petnaest dana uređeno je preko trideset gradskih ulica,saopštila je Opština Prokuplje.

U tu svrhu, iz budžeta je izdvojeno sedam miliona dinara, a kako navode izvođači, za pomenute radove potrošeno je oko 450 tona asfalta.

Jedna od ulica za čije uređenje su građani pokrenuli inicijativu je i Horvatićeva, koja prolazi pored gradske pijace i izuzetno je frekventna. Meštani ne kriju zadovoljstvo što im je ulica uređena, jer, kako kažu, do sada su rupe i neravnine onemogućavale normalno odvijanje saobraćaja.

– Zadovoljni smo što nam je lokalna samouprava izašla u susret, jer naša ulica je specifična zbog blizine pijace. Ovde prolazi veliki broj vozila svakodnevno, a kada je pijačni dan, saobraćaj je gotovo nemoguć, kazao je žitelj ovog naselja Branislav Cvejić.

I ljudi koji ovde rade kažu da je sanacija ove ulice od velikog značaja, jer je kretanje bilo otežano i za kupce, ali i za vozila koja dostavljaju robu.

– Sada je kretanje mnogo lakše i bezbednije. A i lepše je kada vidite ovako uređenu ulicu, gde se saobraćaj odvija bez problema. Dugo smo čekali, godinama se ovde ništa nije radilo, ali smo sada izuzetno zadovoljni, izjavio je Zoran Jović.

U okviru pomenutih radova, do sada je izvršena sanacija ulica u skoro svim gradskim naseljima, kao i u zaseoku Berišane. Bolje uslove za kretanje vozila i pešaka, ali i lepši izgled, dobile su ulice: Dragoljuba Rakića, Partizanska, Braće Roganovića, Dragoljuba Mitrovića, Bolnička, Toplička, Sokolička, Simonovačka, Garićska, Pane Đukić, Miloša Obilića, Solunska, Cara Lazara, Darinke Nestorović, Stevana Nemanje, Trg topličkih junaka, Ulica 29. novembra, Кralja Uroša, Njagoševa, Timočka, Nušićeva, Zmaj Jovina, Javorova, Braće Jugovića, deo Ulice Nikodija Stojanovića Tatka, Pojatska, Dositeja Obradovića, Rtanjska, Sokobanjska, Horvatićeva, Vukovarska, put kroz Berišane, a u nastavku radova biće sanirana Jastrebačka i Ulica Кosančić Ivana.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here