Saopštenje OO “Dosta je bilo”: Radnici TSO su stranačke žrtve

2
Foto: Dosta je bilo Prokuplje

Povodom višenedeljnog štrajka radnika Turističko sportske organizacije Prokuplje oglasio se i Opštinski odbor “Dosta je bilo” u Prokuplju. Saopštenje vam prenosimo u celosti.

Radnici TSO nove žrtve u režiji partijskih zloupotreba

Otpuštanje radnika i pretnje otkazima članovima sindikata u Turističko sportske organizacije su najsvežiji primer zloupotrebe institucija u političke svrhe od strane vladajuće stranke. Ovaj slučaj pokazuje da se radnici po partijskoj liniji ne samo primaju, što je već svima dobro poznato, već po istom principu i otpuštaju. Sve to uz ugrožavanje prava zaposlenih i beskrupulozno poigravanje ljudskim sudbinama. U partijskoj državi ne postoji mehanizam koji to može da spreči. Krajnje je vreme da shvatimo da nam treba sistem, a ne vođa i njegova stranka.
Samim tim OO „Dosta je bilo“ osuđuje svaki vid pretvaranja javnih preduzeća u partijske biroe rada kao i zapošljavanje i otpuštanje ljudi bez ikakvog ocenjivanja i rangiranja kvaliteta. Takođe ucene zaposlenih zbog učešća na bilo kakvim zakonski zagarantovanim štrajkovima je nedopustivo.
Opštinski odbor „Dosta je bilo“ se zalaže za poštovanje zakona, a time i zaštitu osnovnih ljudskih prava i slobode kao i za nezavisnost institucija sistema, koje treba da reaguju i da budu brana partijskim zloupotrebama.

Opštinski odbor „Dosta je bilo“ Prokuplje

 

2 KOMENTARA

  1. Nadam se da će ovaj narod konačno shvatiti da se je partokratija rak rana Srbije i da to treba pod hitno iskoreniti. Izleda da se amo DJB zalaže za to! Neke momke znam iz PK koji su u DJB, ako su svi takvi, onda čvrto verujem da je može iskoreniti!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime