Savet za rodnu ravnopravnost Kruševca

0

Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Kruševca, danas je povodom Međunarodnog praznika žena, održao sednicu posvećenu obeležavanju ovog datuma.

Na sednici su prezentovani podaci o zastupljenosti žena na mestima odlučivanja u Skupštini, Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama u Kruševcu, kao i podaci o poziciji žena preduzetnica u Srbiji. Savet za rodnu ravnopravnost grada Kruševca redovno prati podatke i ukazuje na disproporcije i predlaže mere u cilju unapređenja položaja žena, kaže predsednica Saveta Jelena Milanović.

Najlošiji položaj žena zabeležen je u savetima mesnih zajednica, istakla je Jelena Milanović i napomenula da treba raditi na afirmaciji žena, kako bi i u ovom delu bile zastupljene.

Govoreći o položaju žena na Tržištu rada, zamenica direktora Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Kruševac Suzana Mladenović iznela je podatak da je na evidenciji ove službe blizu 55 odsto nezaposlenih žena, a da se sa povećanjem stepena obrazovanja, povećava i učešće nezaposlenih žena u ukupnom broju lica sa evidencije službe za zapošljavanje.

Sednici su prisustvovali i narodni poslanici Dragana Barišić i Siniša Maksimović, zamenica gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović, predsednik Skupštine grada Živan Nikolić, pomoćnica gradonačelnika Mirjana Zlatanović, predsednik kruševačke Regionalne privredne komore Predrag Vukićević i direktori javnih preduzeća i ustanova Grada Kruševca.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime