Sedam miliona dinara za Prokuplje od Ministarstva kulture

0

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije „Gradovi u fokusu 2018“ Prokuplje se našlo među 22 odobrena projekta i sa ukupno sedam miliona dinara biće finansiran prokupački projekat pod nazivom “Prokupačka epigenija“.

Po oceni ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića kroz ovakvu finansijsku pomoć lokalnim samoupravama za razvoj kulturnog života, infrastrukture, rekonstrukciju, adaptaciju, obnovu objekata, zatim kroz finanasiranje kulturnih manifestacija, doprinosi se da kulturni život u Srbiji bude bogatiji, raznovrsniji i pre svega, decentralizovan.

Ocenivši da je dobro što su lokalne samouprave pokazale više interesovanja ove godine nego u prethodne dve, ministar je rekao da će se potruditi da sledeće godine bude izdvojeno i više od 150 miliona dinara, jer smatra da oni to apsolutno zaslužuju.

Ministar je ovom prilikom posebno pohvalio opštinu Prokuplje koja je u poslednje vreme mnogo napredovala u oblasti kulture i rekao da će on to imati u vidu i tokom dalje obostrano dobre saradnje za dobrobit građana Prokuplja

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović zahvalio se na svemu što je ministar Vukosavljević do sada uradio za naš grad i istakao da se zahvaljujući njemu pomera fokus sa većih kulturnih centara, kao što su Beograd, Novi Sad, Niš, na manje pa je tako i mala opština Prokuplje na jugu Srbije naišla na razumevanje.

– Prokuplje je malo mesto ali nadaleko poznato po junaštvu, burnoj istoriji, Topličkom ustanku, pesniku Radetu Draincu, istakao je Simonović i još jednom se zahvalio ministru što je prepoznao zasluge naše opštine i poklonio pažnju Prokuplju.

Simonović je ovom prilikom naglasio da je tako dobra saradnja rezultirala i novčanom pomoći Ministarstva i podrškom projektima ustanova kulture.

Govoreći o saradnji sa Ministarstvom predsednik Simonović je naglasio, da je ministar Vukosavljević jedini ministar kulture koji je u poslednjih 48 godina duge istorije “Drainčevih susreta” pesnika prisustvovao ovoj manifestaciji i lično uručio nagradu laureatu, što najbolje govori o tome sa koliko posvećenosti i pažnje obavlja posao ministra.

Ovom prilikom rečeno je da je ove godine za finansiranje prijavnjeno 75 projekata, što je za oko 50 odsto više nego prethodne godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime