Sednica SO Prokuplje: Zemljište za crkvu, novi funkcioneri i odbornici

1

Odbornici Skupštine opštine Prokuplje jednoglasno su podržali Predlog Odluke o darivanju zemljišta za izgradnju hrama Svetog Đorđa u Prokuplju. Ovom odlukom Opština Prokuplje otuđuje u svojinu Crkvenoj opštini Prokuplje parcelu površine 3.999 kvadratnih metara, koja je deo dvorišta Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.

Na funkciju sekretara SO Prokuplje postavljen je Saša Anđelković, dipl. pravnik, a za njegovog zamenika postavljen je Dragan Vuksanović. Skupština je potvrdila mandate i novim odbornicima Mitru Papoviću i Jasmini Nasković, namesto odbornika koji su podneli ostavke zbog obavljanja drugih funkcija.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o promeni osnivačkog akta JKP „HAMMEUM“, radi usklađivanja sa Zakonom o javnim preduzećima. Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je istakao da su mnogi problemi, kao što je redovno vodosnabdevanje, izgradnja novih vodovoda, rešeni formiranjem ovog jedinstvenog komunalnog preduzeća.

Takođe, radi usklađivanja sa zakonom, usvojena je i Odluka o promeni osnivačkog akta Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, kao i Direkcije za izgradnju, urbanizam i stambene poslove opštine Prokuplje.

Odbornici su usvojili Iveštaj o izvršenju budžeta za šestomesečni period, koji je obrazložila rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Mila Glušac. Ukupno ostvareni prihodi iznose 34,7 odsto u odnosu na plan budžeta za 2016. godinu.

U cilju redovnog snabdevanja i stabilnosti tržišta, kao i zaustavljanja trenda smanjenja broja žive stoke na teritoriji opštine, doneta je Odluka o obrazovanju robnih rezervi mesa u živoj stoci. Ova delatnost preneta je JKP „HAMMEUM“, koje u pogledu tehničke opremljenosti i stručnog kadra ispunjava uslove za njeno obavljanje. Takođe, poboljšanje kvaliteta priplodnih grla u cilju održive stočarske proizvodnje na farmama i stabilnost tržišta, razlog su za donošenje ove odluke.

Na današnjoj sednici doneta su rešenja o izmeni članova upravnih i nadzornih odbora prokupačkih ustanova kulture, kao i članova školskih odbora. Razmatrana je Informacija o berbi i otkupu višnje, kao i Informacija o obavljenoj žetvi i vršidbi ovogodišnjeg roda.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here