Simentalke pokupile nagrade Prvog republičkog sajma u Kruševcu

0

Grad Kruševac danas je bio domaćin Prve republičke izložbe goveda simentalske rase, koja je, po prvi put, održana van Novog Sada.

Izložba se održava u sklopu 8. kruševačkog Poljoprivrednog sajma, a učestvovalo je preko 70 izlagača.

Učesnike sajma i brojne posetioce u ime Grada, pozdravila je zamenik gradonačelnika Krušpevca Jasmina Palurović.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede mr Željko Radošević je ovom prilikom naglasio stav Vlade Srbije, pri kome poseban značaj i podsticaje treba usmeriti upravo u ovu oblast.

Značaj kruševačkog Poljoprivrednog sajma svojim prisustvom potvrdili su i predsednik Svetske asocijacije uzgajivača goveda simentalske rase dr Vlada Pantelić, gosti iz Austrije, Slovenije, Bijeljine i brojnih gradova iz Srbije.

Poljoprivrednici iz reona Kruševca su na najbolji način predstavili potencijale ovog podneblja, što je primetio i veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva.

U organizaciji je učestvovalo još 11 opština i gradova, a Grad Kruševac kao glavni pokrovitelj obezbedio je brojne nagrade.

U okviru sajma, predstavili su se i Regionalna privredna komora u Kruševcu, osiguravajuće i kuće koje proizvode koncentrovanu hranu, zatim oko 15 mesnih zajednica, a nastupila su i brojna kulturno – umetnička društva.

S pravom se može reći da je održan jedan od najznačajnijih agro – biznisa u ovoj godini.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime